Hoe je geld kunt besparen bij het huren van een boot

Geplaatst op 11-05-2023

Categorie: Hobby en vrije tijd

Wanneer je een boot gaat huren, is het belangrijk om te weten dat het een leuke, maar vaak ook dure activiteit kan zijn. Er zijn echter een aantal manieren waarop je geld kunt besparen bij het huren van een boot. In deze blog geven we je een aantal handige tips.

 

Zoek naar aanbiedingen en kortingen

Veel bootverhuurbedrijven bieden kortingen aan voor vroege boekingen, groepen of herhalingsboekingen. Het is de moeite waard om deze aanbiedingen te bekijken en te zien of je ervoor in aanmerking komt. Vaak zijn er ook seizoensgebonden kortingen, dus als je flexibel bent in je reisplanning, kan het lonen om buiten het hoogseizoen te huren.

 

Vergelijk prijzen

Niet alle bootverhuurbedrijven bieden dezelfde prijzen en voorwaarden aan. Vergelijk de prijzen van verschillende bedrijven en kijk welke het beste bij je past. Kijk ook naar eventuele extra kosten, zoals verzekeringen, brandstofkosten en borg. Het kan de moeite waard zijn om iets meer te betalen voor een bedrijf dat deze kosten bij de prijs inbegrepen heeft.

 

Huur een boot voor een kortere tijd

Als je niet van plan bent om de hele dag te varen, overweeg dan om een boot voor een kortere tijd te huren. Veel bootverhuurbedrijven bieden verhuur aan voor een uur, halve dag of hele dag. Door voor een kortere tijd te huren, kun je geld besparen op de huurprijs en andere kosten zoals brandstof.

 

Neem je eigen eten en drinken mee

Veel bootverhuurbedrijven staan toe dat je je eigen eten en drinken meeneemt aan boord. Dit kan je veel geld besparen, vooral als je van plan bent om een hele dag te varen. Zorg er wel voor dat je geen glaswerk aan boord brengt, om gevaarlijke situaties te vermijden.

 

Huur een kleinere boot

Als je alleen maar van plan bent om te ontspannen op het water en niet van plan bent om te vissen of watersporten te beoefenen, dan is het huren van een kleine boot wellicht de beste optie voor jou. Deze zijn vaak goedkoper om te huren dan grotere boten.

 

Door deze tips toe te passen, kun je geld besparen bij het huren van een boot en tegelijkertijd genieten van een leuke en ontspannende dag op het water. Vergeet niet om vooraf te reserveren, zodat je verzekerd bent van een boot op de dag van je keuze.